Tarsus Doğa Parkı'nda bulunan klinikte, çeşitli nedenlerle zarar gören canlıların tedavileri yapılmaya devam ediyor. Sahibinin yaklaşık 2 ay önce ölmesini istemediği için Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkililerine teslim ettiği 'Öksüz' adlı kuzunun da tüm bakımı veterinerler ve ilgili personel tarafından yapıldı. Hayvanlarda da görülen enterit tipi rahatsızlığının yanı sıra aşırı zayıf ve tüyleri dökülmüş olan ve annesi bulunamayan Öksüz, yapılan bakımın ardından iki ayda kilo aldı ve büyüdü. Öksüz, tüm sevimliliği ile Doğa Parkı'nın maskotu oldu.
Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, "Sahibi tarafından bakılamayan, uyuz olmuş, yem yemeyen ve sürekli kusan bir hayvan olduğuyla alakalı bir ihbar geldi. İlk defa karşılaştığımız bu durum karşısında biz de kayıtsız kalamadık. Neticede burada bir can var. Başkanımız Vahap Seçer'in Öksüz ismini koyduğu bu kuzu teslim alındı ve Tarsus Doğa Parkı'na geldi. Veteriner hekimlerimiz tarafından gerekli müdahaleler yapıldı. Bugün itibariyle kuzumuz gayet sağlıklı, tüyleri tamamen yenilendi. Bundan sonraki hayatını Tarsus Doğa Parkı'nda gayet mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirecek. Buraya adapte oldu, Doğa Parkı'nın da maskotu oldu" dedi.
Doğa Parkı bölgede tek
Bölgede tek olma özelliğini taşıyan ve içerisinde onlarca tür hayvanın bulunduğu Tarsus Doğa Parkı'nda yer alan klinikte, değişik nedenlerden dolayı yaralanmalar yaşayan veya rahatsızlık geçiren leylek, şahin, kartal gibi kanatlı hayvanların yanı sıra birçok tür kara hayvanının tedavi ve bakımları yapılıyor. Klinikte, ayrıca Doğa Parkı'nda yer alan maymun, geyik, kurt gibi karasal hayvanların, değişik kuş türlerinin, sürüngenlerin ve diğer canlı türlerinin de tedavi ve bakımları yürütülüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: