Eskişehir Mobilya Sanayi Kümesi (ESMOSDER) Başkanı Hakan Korkmaz, hem tüketicileri hem de üreticilere katkı sağlaması adına kredi kartına taksit sayısının arttırılması gerektiğini açıklayarak, bunun üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını söyledi. İç piyasada satışların artmasının üreticiye, tüketiciye ve mağazalara sağlayacağı katkıya vurgulayan Korkmaz, "Kredi kartıyla taksit sayısının artırılması mobilya sektörümüzü rahatlatacaktır. Ayrıca ödeme zincirinde ve ticari hayatın sürdürülebilirliğinde kritik rol oynayacaktır." dedi. Son yıllarda mobilya üretiminde ham madde ve işçilik gibi birçok kalemde ciddi maliyet artışları olduğuna değinen Korkmaz, "Mali politikalara destek vermek ve hayat pahalılığıyla mücadele etmek hedefiyle mobilya fiyatlarında geçen sene sonuna kadar üreticilerimiz çok fazla artışa yönlenmedi. Hatta fiyatların fırladığı dönem de bile agresif fiyat artışlarından kaçınıldı" diye konuştu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkemizde 50 bine yakın mobilya imalatçısının olduğuna değinen Korkmaz, "Doğrudan 250 bin civarında istihdam sağlıyoruz, ihracatımızın da 5,2 milyar dolar seviyesine çıktı. Ancak geçtiğimiz 2023 yılını iç piyasada satış adedi bazında yüzde 15 kayıpla kapadık. İhracatta da kısmen gerileme yaşlandı. Bu yüzden iç piyasada satışlarımızın dengelenmesi, maliyetlerimizi yönetmede üreticimize ve mağazalarımıza destek sunulması sektörü geliştirecektir." dedi. Mobilyada kredi kartıyla alışverişlerde 9 olan taksit sayısının en az 12'ye çıkarılması gerektiğini savunan ESMOSDER Başkanı Hakan Korkmaz, "Biz üreticiler olarak ideal olarak gördüğümüz taksit sayısı 18. Çünkü bir mobilya ülkemizde ortalama 10 yıllığına alınıyor. Günlük, aylık ya da yıllık tüketilmiyor" dedi.
Mobilyacılar kredi kartında taksit sayısının artmasını istiyor
Eskişehir Mobilya Sanayi Kümesi (ESMOSDER) Başkanı Hakan Korkmaz, hem tüketicileri hem de üreticilere katkı sağlaması adına kredi kartına taksit sayısının arttırılması gerektiğini açıklayarak, bunun üretime ve ticarete olumlu yansıyacağını söyledi.
Yayınlanma :
22.02.2024 18:00
Güncelleme :
22.02.2024 18:00


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: