Konya'da etobur örümcek "Sarıkız" bulundu
Konya'nın Kulu ilçesinde halk arasında "et yiyen örümcek" olarak bilinen etobur (sarıkız) bir eve girerken bulundu.
Yayınlanma :
04.07.2020 16:25
Güncelleme :
04.07.2020 16:25


Edinilen bilgiye göre, Kulu ilçesine bağlı Fevziye Mahallesi Muhtarı Necibettin Kılıç, misafiriyle birlikte bahçeden topladıkları yeşil nohutları evlerinin gölgesinde yedikleri sırada evin giriş kapısından içeriye girmeye çalışan büyük bir örümceği fark etti. İri görünümü ve çivri çene yapısıyla dikkat çeken örümceğin ne olduğunu internette araştıran muhtar Necibettin Kılıç, bunun halk arasında "et yiyen örümcek" ve "Sarı Ömer" olarak bilinin etobur (sarıkız) örümceği olduğunu fark etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan bir tür olan örümceği bir kavanoza koyan muhtar Necibettin Kılıç, bu tür örümceğin bu kadar mahallerinde rastlanılmadığını söyledi. Kılıç, örümceğin büyük bir ihtimalle topladıkları taze nohutlarla birlikte geldiğini ya da Güneydoğu bölgelerinden gelen mevsimlik işçilerle birlikte araçlarında veya o bölgelerden gelen vasıtalarla gelmiş olabileceği tahmininde bulunduklarını ifade etti.
Saldırgan yapıya sahip olan etobur örümceklerin çok güçlü çene yapısı nedeniyle et parçasını daha koparabiliyor. Zehriyle bir insanı öldürebilen örümceğin, özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile beslendiği biliniyor. Sarıkız örümceği soktuğu zaman deriyi uyuşturuyor ve av, ısırıldığının farkında olamıyor. Sarıkız örümceği ağzından deriye, eti sıvı kıvama getiren bir zehir akıtıyor, zehir deriye yayıldıktan bir süre sonra yemeye başlıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: