Konya'da tarihi eser operasyonu
Konya'da polis ekiplerinin bir eve düzenlediği operasyonda çok sayıda tarihi eser, obje ve sikke ele geçirdi.
Yayınlanma :
14.06.2022 12:06
Güncelleme :
14.06.2022 12:06


Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Meram ilçesinde bir kişinin izinsiz kazı yaptığı ve evinde tarihi eser objeleri bulundurduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Eve baskın yapan KOM ekipleri tarafından belirlenen adrese şafak vakti operasyon yapıldı. Yapılan baskında evde yapılan aramada 268 adet tarihi eser niteliğinde obje, 106 adet çeşitli dönemlere ait sikke, bir adet yüzey dedektörü ve hassas terazi ele geçirilerek el konuldu. Baskında evde yakalanan bir kişiye "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefetten" hakkında işlem yapılarak adliyeye sevk edildiği öğrenildi.
Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Konya merkezli Miras operasyonu düzenlenmiş, 38 ilde 143 şüpheli yakalanarak ülke gündeminde yer almış, sonrasında sadece Konya'da adliyeye sevk edilen 34 kişiden 17'si tutuklanmış ve Cumhuriyet tarihinin tek seferde en yüksek Tarihi Eser Kaçakçılığı tutuklaması olarak kayda geçmişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: