Kapadokya bölgesindeki tarihi ve doğal değerleriyle turistlerin ziyaret ettiği mekânlardan olan Keşlik Manastırında bulunan yemekhane başta olmak üzere kilise ve diğer eklentiler, doğal ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerini mest ediyor. Ürgüp'ün Cemil köyü yakınlarındaki manastır, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Kapadokya'yı ziyaret için gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Milattan sonra 3. yüzyılda tüf kayaların oyulması ile yapılan manastırda, iki kilise, bezir hane, mutfak, yemekhane, okul, toplantı salonu, keşiş ve rahiplerin konakladığı odalar yer alıyor. Roma İmparatorluğu'nda Hristiyanlığın yayılmasıyla birlikte keşişlerce kurulan Keşlik Manastırında bulunan yemekhane de o günlerin izini taşıyor. Özellikle koyun ve keçilerin çevrilmesi için yemekhane içine oyulmuş olan ocaklar günümüze kadar geldi. Kapadokya bölgesinde bu tür yapının başka bir yerde olmadığını söyleyen Profesyonel Turist Rehberi Metin Gökşen; "Keşlik manastırında bulunan bu alan toplu yemeklerde kuzu çevirdikleri ve aynı anda yaklaşık 500 kişiye yemek verdikleri bir mekân. Buranın tavanında bulunan islere baktığımızda da etlerin bu mekânda tütsülendiği ortaya çıkıyor. Kapadokya'nın başka hiçbir bölgesinde bu yapıda bir yemekhane örneği göremiyoruz" dedi.
Kapadokya'nın başka bir yerinde örneği yok
Kapadokya bölgesindeki tarihi ve doğal değerleriyle turistlerin ziyaret ettiği mekânlardan olan Keşlik Manastırında bulunan yemekhane başta olmak üzere kilise ve diğer eklentiler, doğal ve tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerini mest ediyor.
Yayınlanma :
16.10.2023 16:02
Güncelleme :
16.10.2023 16:02


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: