Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Karaman'da bir ilke imza atarak kampüsün ortasına plaj ruhu getirdi. Fakülte tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Plaj Voleybolu Turnuvası, 20 Mayıs 2025’te başladı. Dört gün sürecek olan turnuva, 23 Mayıs’ta sona erecek.
Turnuva için kampüste gerçek plaj standartlarında bir voleybol sahası inşa edildi. 15,80 x 23,85 metre ölçülerindeki alana 50 metreküp özel kum serildi, 380 metrekare çift kat jüt taban örtüsü kullanıldı ve 80 metre kauçuk bordürle çevresi düzenlendi. Denize kıyısı olmayan bir şehirde, sahil atmosferi kazandırılan bu alan, öğrencilere için hem spor hem de sosyal etkileşim fırsatı sundu.
Açılış törenine Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Lök ile üniversite ve il protokolü katıldı.
Kampüs içinde birimler arası iletişim ve birlikte hareket etme kültürünü güçlendirmeyi hedefleyen turnuvada Prof. Dr. Sefa Lök, Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli ile Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya destekleri için teşekkür etti.
Öğrenciler Plajda Değil Kampüste
Üniversitenin farklı birimlerinde birçok öğrenci ve personelin katıldığı turnuva, kampüs yaşamına renk kattı. Öğrenciler, ders temposunun dışında böyle bir ortamda spor yapmanın motivasyonlarını artırdığını dile getirdi. Karaman’da plaj voleybolu oynayabilmek, onlar için alışılmışın dışında bir deneyim olarak öne çıkıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: