Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 2 gün süren 'İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kırsal Kesimdeki Kadınlar İçin Ekonomik Fırsatlar Oluşturma' projesi kapsamında Susuz Tarım ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi. Niğde'nin beldelerinden ve kadın kooperatifleri üyelerinden oluşan 103 kadının katılımıyla gerçekleşen eğitim, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İklim değişikliği ile mücadele ve kuraklığa karşı adaptasyonun öneminin vurguladığı eğitimde, kırsal bölgelerdeki üreticilerin ekonomik gücünü koruyabilmesi için susuz tarım teknikleri ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği üzerine bilgiler paylaşıldı. Dr. Serkan Sayın ve Prof. Dr. Ece Ümmü Deveci'nin konuşmacı olarak katıldığı eğitimle ilgili bilgi veren Proje Yürütücüsü Deveci; "Kadınlara iklim değişikliğinde farkındalık oluşturma, ekonomik fırsat yakalayabilmeleri, kompost, solucan gübresi, mantar yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve bunlarla ilgili kooperatif kuracaksa sürdürülebilir olarak neler yapabilecekleri konusunda proje kapsamında eğitimler veriyoruz. Doğaya saygılı üretim modellerini, susuz tarımın önemini ve kadın emeğinin bu dönüşümdeki kilit rolünü anlatıyoruz. Toprağın bereketiyle kadının gücü birleştiğinde, iklim krizine karşı yeşeren umutların ne kadar güçlü olduğunu gördük" ifadelerine yer verdi. 2023 yılı Aralık ayında hayata geçirilen İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kırsal Kesimdeki Kadınlar İçin Ekonomik Fırsatlar Oluşturma projesi kapsamında kırsalda yaşayan kadınlara iklim değişikliğinde farkındalık oluşturma, tarımsal atıkları organik gübrelere dönüştürme ve mutfakta sıfır atık ve susuz tarım konularında eğitimler veriliyor.
Kadınlara Susuz Tarım ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi verildi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde 2 gün süren 'İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi Uygulayarak Kırsal Kesimdeki Kadınlar İçin Ekonomik Fırsatlar Oluşturma' projesi kapsamında Susuz Tarım ve Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi.
Yayınlanma :
15.04.2025 13:40
Güncelleme :
15.04.2025 13:40


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: