İYİ Parti Karaman Belediye Başkan Adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Nihal Tümene, Belediye Meclis Adayları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kadın Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Ayşegül Özeren’i ziyaret etti.
Kooperatifçiliğin önemine vurgu yaparak, 1-7 Mart tarihlerinin Girişimcilik Haftası olması sebebiyle Sayın Tümene, "Kooperatiflerin desteklenmesi, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlenmesine yardımcı olurken, yerel ekonomilerin sürdürülebilirliğini de sağlamaktadır" dedi.
Tümene, Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifinin 2020 yılından beri faaliyet gösterdiğini belirterek, kuruluşun Karaman'a ve kadınlara büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Kooperatifin gelişimine destek olmak için Belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirten Tümene, kooperatif bünyesinde yer almayan kadınların da el emeği ürünlerini satmak için bir satış ortamına ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Bu kapsamda hazırladığı El Emeği Projesi ile kadınların ürünlerini satmak için merkezi bir alanda dönüşümlü olarak kullanacakları mekânlar oluşturacaklarını dile getiren Tümene, "Başta kadınlarımız olmak üzere tüm girişimcilerimizi desteklediğimizi bildirmek isterim" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: