Sivas'ta numune hastanesinde yaşanan olayda odalara yemek dağıtan yemekhane personeli, soluk borusuna cisim takılan bir hasta yakınının hayatını Heimlich manevrasıyla kurtardı. Edinilen bilgiye göre olay Sivas Numune Hastanesi Beyin ve Çocuk cerrahisi servisinde yaşadı. Serviste hastane yemekhane görevlisinin sahur yemeği dağıttığı sırada A.K isimli bir hasta yakını odadan kendini koridora atarak nefes almakta güçlük çektiğini belirtti. Yemekhane görevlisi Mücahit Yıldırım, A.K.'nın soluk borusuna bir cisim takıldığını anlar anlamaz yanındaki arkadaşı Cemil Karabey'in de yardımı ile Heimlich manevrası uygulayarak cismin yerinden çıkmasını sağladı. Bu anlar servisin güvenlik kameralarıyla anbean kaydedildi. Yemekhane görevlilerin soğukkanlılığı ve erken müdahalesi taktir topladı.
Hastanede yemekhane personeli hayat kurtardı
Sivas'ta numune hastanesinde yaşanan olayda odalara yemek dağıtan yemekhane personeli, soluk borusuna cisim takılan bir hasta yakınının hayatını Heimlich manevrasıyla kurtardı.
Yayınlanma :
17.03.2025 18:44
Güncelleme :
17.03.2025 18:44


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: