Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Erdoğan Aydın'ın eserlerinin yer aldığı "Göstergeler İmparatorluğu" sergisi, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu'nda ziyaretçilerine açıldı. "Göstergeler İmparatorluğu" sergisi modern tüketim kültürünün ikonik ürünlerine eleştirel bir bakış sunarken, izleyicileri tanıdık imgelerin ardındaki anlamları sorgulamaya davet ediyor. Fransız düşünür Roland Barthes'ın göstergebilimsel analizlerinden ilham alan sergi Barthes'ın "Mitolojiler" adlı eserindeki gündelik hayatın nesnelerinin kültürel kodlar ve ideolojik anlamlarla nasıl yüklendiğine dair çözümlemeler, bu serginin düşünsel temelini oluşturuyor. Sergideki eserler, popüler markaların ikonik ürünlerini manipüle ederek zihinlerdeki kalıplaşmış algıları sarsmayı ve tüketim dünyasının yarattığı mitleri görselleştirmeyi hedefliyor. Dr. Öğr. Üyesi Dilek Erdoğan Aydın, her bir eserinde tanıdık bir ürünün görsel kodlarını başka bir ürünün görsel kimliği ve tasarım estetiğiyle yer değiştirerek göstergelerin algı üzerindeki manipülatif gücüne dikkat çekiyor ve izleyicinin tüketim alışkanlıklarına dair yerleşik düşüncelerini sorgulamasını amaçlıyor. "Göstergeler İmparatorluğu" sergisi, 20 Ocak - 7 Şubat tarihleri arasında İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu'nda ziyarete açık olacak.
"Göstergeler İmparatorluğu" sergisi, Anadolu Üniversitesi İBF'de açıldı
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Erdoğan Aydın'ın eserlerinin yer aldığı "Göstergeler İmparatorluğu" sergisi, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu'nda ziyaretçilerine açıldı.
Yayınlanma :
22.01.2025 20:27
Güncelleme :
22.01.2025 20:27


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: