12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle açıklama yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer göz tansiyonu olarak da bilinen glokomun, önlenebilir körlük nedenlerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'de tanı konulan glokomlu hasta sayısının yaklaşık 500 bin olduğunu ifade eden Özer, teşhis edilmemiş hasta sayısının bunun üç katı kadar olabileceğini belirtti. Özer yaptığı açıklamada; "Glokom, görme sinirinde kalıcı hasara yol açarak geri dönüşümsüz görme kaybına neden olabiliyor. Ancak sinsi ilerleyen bu hastalık, genellikle ileri evrelere ulaşmadan belirti vermiyor Glokomun her yaş grubundan bireyi etkileyebilir ancak özellikle 40 yaş üzerindeki kişilerde risk daha yüksek. Ayrıca, birinci derece akrabalarında glokom hastalığı bulunan kişilerin, hastalığa yakalanma riski 4 ila 6 kat fazla" dedi. "40 yaş üzeri herkes düzenli göz muayenesi olmalı Glokomun erken teşhis edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Dr. Özer, detaylı bir göz muayenesi ile hastalığın tespit edilebileceğini ve tedavi sürecinin başlatılabileceğini söylerken erken teşhis ve zamanında tedavinin, görme kaybının önlenmesinde kritik rol oynadığını da vurguladı. Özellikle 40 yaş ve üzerindeki bireylerin düzenli göz muayenesinden geçmesi gerektiğini belirten Özer, glokom konusunda farkındalığın artırılmasının toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Görme kaybına karşı erken teşhis hayat kurtarıyor
12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle açıklama yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Özer göz tansiyonu olarak da bilinen glokomun, önlenebilir körlük nedenlerinden biri olduğunu söyledi.
Yayınlanma :
12.03.2025 17:50
Güncelleme :
12.03.2025 17:50


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: