Karaman'da sabah saatlerinde, trafiğin işlek olduğu bir bulvarda yaşanan olay, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü gözler önüne serdi. Motor kısmından alev alan LPG'li bir otomobile, itfaiyeden önce o sırada devriyede olan Cinayet Büro Amirliği ekibi müdahale ederek olası bir faciayı önledi.
Olay, bu sabah saatlerinde Hamidiye Mahallesi İbrahim Öktem Bulvarı üzerindeki köprülü kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 42 AEB 829 plakalı Volkswagen marka otomobil, kavşak üzerinde seyir halindeyken motor bölümünden aniden dumanlar ve ardından alevler yükselmeye başladı.
Can havliyle aracını sağa çeken sürücü, panik içinde kendini dışarı atarak 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Alevler, saniyeler içinde kaputu sarmaya başlarken, tam bu sırada rutin devriye görevinde olan Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekibi, alevleri fark ederek tereddüt etmeden araca yöneldi.
Ekip otosundan aldıkları yangın söndürme tüpüyle alevlerin merkezine müdahale eden dedektifler, yangının aracın tamamını ve özellikle LPG tankını sarmasını önleyerek olası bir patlamanın önüne geçti. Polislerin bu cesur ve zamanında müdahalesi sayesinde alevler kontrol altına alındı.
Kısa süre sonra olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri ise LPG'li aracın gaz bağlantısını keserek güvenlik önlemi aldı ve motor kısmında kapsamlı bir soğutma çalışması yürüttü. Yapılan ilk incelemelere göre yangının, şarj dinamosundan kaynaklanan bir elektrik arızası sonucu çıktığı değerlendiriliyor.
Olayda yaralanan olmazken, motor kısmı kullanılamaz hale gelen araçta büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.
#Karaman #Yangın #AraçYangını #Polis #KahramanPolis #CinayetBüro #İtfaiye #KaramanHaberleri
Yorumlar
Kalan Karakter: