İlçeye bağlı Gölyaka Mahallesi'nde tarlalar üzerinden geçen enerji nakil hatlarını taşıyan beton direkler üzerine yuva yaparak bahar ve yaz döneminde burada yaşam süren leylekler, görenlerin ilgisini çekiyor. Bahar döneminde geldikleri direkler üzerindeki yuvalarında göç edecekleri yaz sonuna kadar kalan leylekler, zaman zaman mahallede elektrik kesintilerine de neden olabiliyor.
Gölyaka Mahallesi'nde yaşayan Ramazan Tüveri, beton elektrik direkleri üzerinde önceki yıllarda çok sayıda leylek yuvası bulunmasına rağmen halen iki yuvanın leyleklerin yaşam alanı olmaya devam ettiğini söyledi. Mart ayı ile birlikte yuvalarına gelen leyleklerin yoldan geçenlerin ilgisini çektiğini anlatan Tüveri, fotoğrafseverlerin de bu yuvaları zaman zaman çekim yaparak ölümsüzleştirmeye çalıştığını belirtti.
yapıyor. Bu yıl bu durum bayağı bir ilgimizi çekti. Şu anda sanıyorum kuluçkaya yattılar. Yuvaların elektrik tellerine temas ederek ya da kar yükünden bozularak enerji nakil hatlarında arıza oluşmasına yol açtığını görevliler bizlere aktarıyor" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: