Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 'Çocuklarda Ahlaki Muhakeme, Ahlaki Davranış ve Ebeveyn Tutumları' başlıklı seminer Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gamze Er Vargün'ün konuşmacı olduğu seminere Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Güllüpınar, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım sağladı. "Ebeveynlerin davranışları, çocukların sosyo duygusal gelişimini etkiliyor" Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gamze Er Vargün ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocukların psikolojik durumunun ebeveyn tutumları ile şekillendiğine vurgu yaparak, "Bugün erken ve orta çocukluk dönemlerindeki çocukların ahlaki muhakeme becerileri, ahlaki davranışları ve ebeveyn davranışları üzerine konuştuk. Ebeveyn tutumu çocuğun üzerinde etki oluşturup, psikolojik durumunu şekillendiriyor. Yaptığımız çalışmalarda çocukların bu etki bağlamında nasıl etkilendiklerini inceledik. 206 çocuk ile birebir görüşerek veriler topladık. Bu veriler sonucunda anne ile babanın, çocuklarını ciddiye almadığı durumlarda, çocukların ahlaki davranışlarına olumsuz etkiler bıraktığını gördük. Aslında bu veriler olumlu ebeveynliği geliştirmek için yürütülecek müdahale programları için önemli bir rol oynuyor" dedi. 'Çocuklarda Ahlaki Muhakeme, Ahlaki Davranış ve Ebeveyn Tutumları' başlıklı seminer soru-cevap kısmı ile sona erdi.
Edebiyat Fakültesinde çocuk ahlakı ve ebeveyn tutumu konuşuldu
Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen 'Çocuklarda Ahlaki Muhakeme, Ahlaki Davranış ve Ebeveyn Tutumları' başlıklı seminer Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Taciser Tüfekçi Sivas Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Yayınlanma :
28.11.2023 22:57
Güncelleme :
28.11.2023 22:57


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: