Karaman’ın Akçaşehir beldesinde bu yıl düzenlenen Geleneksel Elma Kültür ve Sanat Festivali, coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Festivalin ilk gününde yeni tesislerin açılışları gerçekleştirilirken, akşam bölümünde Bozkır Kaşık Ekibi, Mustafa Elmas ve Orkestrası ile Türk halk müziğinin usta ismi Musa Eroğlu sahne aldı.
Törene; Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, Karaman Milletvekili Osman Sağlam, Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan, Sudurağı Belediye Başkanı Mustafa Gül, CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Recai Evcen, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Mut, İl Genel Meclis Başkanı Tamer Yıldızbaş ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Başkan Yeşildaş: “Bugün Akçaşehir için çok özel bir gün”
Açılış konuşmasını yapan Akçaşehir Belediye Başkanı Soner Yeşildaş, festivalin kasaba için önemine dikkat çekti:
“Bugün Akçaşehir için çok özel bir gün… Hem dostluk ve kardeşliğin sembolü olan festivalimizi kutluyoruz hem de beldemize kazandırdığımız eserlerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.”
Yeşildaş, göreve geldikleri günden bu yana belediyeyi hizmet üreten bir kurum haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, devralınan 50 milyon liralık borcun önemli ölçüde azaltıldığını söyledi.
Açılışı yapılan projeler
Festival kapsamında açılışı yapılan tesisler arasında:
-
Kapalı Pazar Alanı
-
Belediye İş Yerleri
-
Şehit Bülent Erkaradaş Parkı
-
Gazi Mahallesi Merhum Memiş Serin Parkı
-
Elma Kafe yer aldı.
Sosyal projeler ön planda
Başkan Yeşildaş, yalnızca fiziki yatırımlarla değil, sosyal hizmetlerle de vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Bu kapsamda;
-
Üniversite öğrencilerine burs desteği,
-
Ortaöğretim ve lise öğrencilerine kırtasiye yardımı,
-
İhtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek hizmeti,
-
Çocuklar için yaz spor okulları,
-
Kadınlara yönelik meslek edindirme kursları hayata geçirildi.
Ayrıca, kardeş belediyelerden ve Belediyeler Birliği’nden alınan araç-gereç desteğiyle belediyenin hizmet kapasitesinin artırıldığı, önümüzdeki ay Tarihi Kentler Birliği’ne üyelik sürecinin tamamlanacağı belirtildi.
“Üretici güçlü olursa, ülke güçlü olur”
Kuraklık ve don olayları nedeniyle festivalin buruk geçtiğini söyleyen Yeşildaş, çiftçilerin sorunlarına da değindi:
“Suyumuz bitme noktasına geldi. Devletimizden bu konuda kalıcı çözümler bekliyoruz. Üretici ayakta kalırsa biz de ayakta kalırız; üretici güçlü olursa, ülke de güçlü olur.”
Festival etkinlikleri bugün de Silifke Kaşık Ekibi ve Özgür Can Çoban konseri ile devam edecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: