Özel Ümit Hastanesi Klinik Psikoloğu Gonca Malkoç Arı, yaklaşan sınav öncesinde öğrencilerin sınav kaygısı ile nasıl baş edebileceklerini anlattı. Önümüzdeki günlerde farklı sınavlara girecek tüm öğrencilere başarı dileyen Arı, öğrencilerin kaygı düzeylerini doğru yöneterek sınavda bir adım öne geçebileceklerini söyledi. Sınav kaygısını; sınav öncesi öğrenilen bilgilerin sınav anında etkili bir şekilde kullanılmasına engel olan kaygı durumu olarak tanımlayan Arı, "Sınav kaygısı yaşayan bireyde fiziksel duygusal ve psikolojik belirtiler görülebilir." şeklinde konuştu. "Azı karar çoğu zarar" Sınav kaygısının; her yaş grubunda öğrencinin karşılaşabileceği bir problem olduğuna dikkat çeken Arı, "Kaygı doğal bir duygudur, ancak azı karar çoğu zarardır. Burada önemli olan kaygı yaşayan bir öğrencinin orta düzey kaygı yaşadığı anda sağlayacağı motivasyon ve istek ile, performansını arttırmaya çalışmasıdır." ifadelerini kullandı. Nasıl baş edilebilir Sınav öncesinde kaygı ile nasıl baş edilebilir sorusunu da yanıtlayan Arı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk önce olumlu düşünmeliyiz, sonrasında zamanı iyi planlamalıyız, çünkü zaman kısaldıkça kaygı düzeyi artar. Kendimize ulaşılabilir hedefler koymalıyız. Bunların yanı sıra; uyku süresine dikkat edilmeli, fiziksel egzersizler yapılmalı, düzenli beslenme ve nefes egzersizlerinden destek alınabilir."
EĞİTİM
Yayınlanma: 29 Mayıs 2024 - 13:20
Güncelleme: 29 Mayıs 2024 - 13:20
Sınav kaygısı nasıl yönetilmeli
Özel Ümit Hastanesi Klinik Psikoloğu Gonca Malkoç Arı, yaklaşan sınav öncesinde öğrencilerin sınav kaygısı ile nasıl baş edebileceklerini anlattı.
EĞİTİM
29 Mayıs 2024 - 13:20
Güncelleme: 29 Mayıs 2024 - 13:20
EDİTÖR
2003 yılında yayın hayatına başlamıştır. Karaman ve ilçerinden güncel haberlerin bulunduğu yerel tanıtım ve haber sitesidirç
İlginizi Çekebilir