Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (IAEA) Radyasyon Kalitesi Doğrulama Çalışması'na katılarak kabul sertifikası aldı. Konuyla ilgili olarak Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı'ndan tarafından yapılan açıklamada, "IAEA tarafından 1969 yılından beri yapılmakta olan, katılımı gönüllülük esasına dayanan, üye ülkelerin hastanelerinin de katıldığı radyasyon kalitesi doğrulama çalışması ile radyasyon demetlerinin kalibrasyonları doğrulanarak kanser hastalarının doğru tedavi alması ve radyasyon kazalarının önlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışma, IAEA ve Dünya Sağlık Örgütü'yle (WHO) yakın iş birliği ile gerçekleştirilmektedir. Ana Bilim Dalı'mızın katılım sağladığı bu çalışma, Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu (BIPM), Primer Standart Dozimetri Laboratuvarları (PSDL) ve dünyanın kurumsallaşmış köklü radyoterapi merkezlerince de desteklenmektedir. Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, gerçekleştirilen bu çalışma sonucunda çok büyük bir başarı elde ederek kabul sertifikası almıştır. Ulusal olarak kalite uygunluk ve lisans belgelerine de sahip olan bölümümüz, kalitesini uluslararası arenada da kanıtlayarak ESOGÜ'ye haklı bir gurur yaşatmıştır" ifadeleri kullanıldı.
ESOGÜ Hastanesine Uluslararası Atom Enerjisi Kurumundan sertifika
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (IAEA) Radyasyon Kalitesi Doğrulama Çalışması'na katılarak kabul sertifikası aldı.
Yayınlanma :
03.01.2024 16:22
Güncelleme :
03.01.2024 16:22


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: