Kırşehir'de 20 günlük bebeğini döverek öldüren 22 yaşındaki anne; indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Sanık kadın mahkemede; bebeğini dövdükten sonra yere fırlattığını ancak zarar vermek istemediğini söyledi. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanığın verdiği ifade kan dondurdu. İddiaya göre, bebeğin kollarında çıkık, kaburga kemiğinde kırık ve kafa travması olduğu belirlenirken, kadın, bebeğin ağlaması nedeniyle onu dövdüğünü ve sonunda yere fırlattığını itiraf etti. Mahkemede, bebeğe zarar vermek istemediğini savundu. Geçtiğimiz yıl meydana gelen olay, bir vatandaşın yaptığı ihbarla ortaya çıkmıştı. İhbar sonrası hastaneye götürülen ve ölü muayenesi yapılan bebeğin kollarında çıkık, çok sayıda kaburga kemiğinde kırık, kafa travması ve kafa içi kanama nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendikten sonra bebeğin 22 yaşındaki annesi Z.A. gözaltına alınmıştı. Z.A. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısında yaptığı savunmada önceki ifadesini kabul etmedi. Armut ifadesinde; "Vefat eden benim ikinci çocuğumdu. Ben bir anneyim, çocuğuma zarar vermek isteseydim ilk çocuğuma da zarar verirdim. Hamileliğimin son 3 ayında psikolojik baskı gördüm. Şiddet gördüm. O psikoloji ile doğum yaptım. Ben evladıma bilerek zarar vermedim" dedi. Alınan savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Z.A.'nın; kendini savunamayacak durumda bulunan çocuğa karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.
Bebeğini döverek öldüren anneye ağırlaştırılmış müebbet
Kırşehir'de 20 günlük bebeğini döverek öldüren 22 yaşındaki anne; indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Sanık kadın mahkemede; bebeğini dövdükten sonra yere fırlattığını ancak zarar vermek istemediğini söyledi.
Yayınlanma :
26.09.2023 13:38
Güncelleme :
26.09.2023 13:38


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: