|
Erdoğan'dan yolları ayırma yalanlaması |
|
|
|
Perşembe, 25 Aralık 2008 |
Başbakan Erdoğan basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, pazar günü Ankara'da 46 belediye başkan adayını daha açıklayacağını duyurdu.
Başbakan Erdoğan basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:
Maliki'nin ziyareti Irak ile meselelerin çözümü açısından önemli bir ziyarettir. Kuzey Irak'ta çıkan doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılması ile ilgili çalışmalar var. Bu yönde çok olumlu bakıyorlar. Enerji bakanımız gerekli temasları yürütmektedir.
"Türkiye'de yeni bir Anayasa Mahkemesi mi var" şeklinde bir açıklamnız oldu. daha sonra Anayasa Mahkemesi'nden de bir açıklama geldi. Bu konuda düşüncenizi açıklayabilir misiniz? şeklindeki basın mensuplarının sorusuna Erdoğan,
Seçime herhangi bir gölge düştüğü kanısında değilim. Biz seçime yönelik çalışmaları devam ettiriyoruz. Değerlendirmelerimizi gerek temayül yoklamaları gerek milletvekili arkadaşlarımızın görüşlerini açıklayacağız.
Pazar günü Ankara'da Altındağ beledesinde 46 adayımızı daha açıklayacağız. Bunun yanında gazetelerde şununla yollar ayrılacak bunlarla yollar ayrılacak gibi haberler çıkıyor bunlar yanlış.
Bir belediye başkanımız ilahi nihaye o koltukta kalacak diye bir şey yok. Genel merkezim beni uygun görmüyorsa görevi bırakabilirim demesi gerekir."
HABER 7 |